Deneme

Hayal Edemezsin

Beni Dinleyerek Oku

Öyle güzel yerlerinde yattım ki senin! Boynunda yattım mesela. Aşka davet eden büyüleyici kokunla sarhoş oldum; içtiğim içkiden ziyade. Gözlerindeki buğudan döndü başım. Ayağa kalktığımda sarsıldıysam; ellerine tutundum. Alev alev yanan avuçlarına… Omuzlarına tutundum. Başıma cüretkarca yastık olan omuzlarına… Sakallarında uyudum. Yüzümün her zerresini kaşındıran ama seni çığlık çığlığa haykıran sakallarına bıraktım rüyalarımı. Uykulu nefesini çektim içime nefes diye. Verdiğin her nefesi özenle doldurdum ciğerlerime.

Bunca zaman sonra ne iyi geldi!

Bilir misin? Yüreğimi, bedenimi buzlukta tutuyormuşum da sen çıkarmışsın oradan. Aslında yaptığının farkında olmadan… Bunca zaman sonra korktuklarımı anlattım sana. Yokluğunu, sana yüklediğim sorumluluğu, gözümde ulaştığın arşı… Bunca zaman sonra tenimde hissettim rüzgarı. Göğsünü, göğsümde; ellerini, yüzümün her yerinde… Kokunu yeniden üzerimde buldum. Saç tellerimin arası sen doldu.

Göğsünde yattım senin. Kalbinin hemen üzerinde… Aldığın her nefesi saya saya… Rüya gördüğün anlarda irkilmene alışa alışa…

Kahkahalarına aşık oldum senin. Avazın çıktığı kadar gülüşlerine… Yapamadığın açıklamalara, çok alkolden dönmeyen diline, ciddileşen suratına, alnında beliren kırışıklığa… Kafandaki kalabalığa aşık oldum. İlk karşılaşmamıza, ilk uykumuza, seni güldürdüğüm ilk ana aşık oldum. Seninle olduğum her ana…

Ve nefret ettim yanımda olamadığın zamanlardan. Benden kaçmandan nefret ettim. Kokundan mahrum ettin beni. Boynundan uzak tuttun. Seni defalarca arayan ellerimden, telefonumdan nefret ettim. Sonra aramayan ellerimden de! Bu kadar geç arayanından da! Yokluğunda her şeyden nefret ettim. Yanımda olduğun anlarda ise dünyayı yerinden oynatacak güce sahiptim her zaman. İçinde sen olmayan her şeyden nefret ettim.

Bu yüzden kendimi hep sevdim. İçimdeki seni besleyip büyütmekten hiç vazgeçmedim. Seni sevdim ve her şey geldi ardından. Sevdiğin her şeyi çok sevdim.

Ve uyudum. Başımı; içinde hiçbir zaman yer almadığım hayallerine yasladım. Biraz saçlarıma bulaştırdım hayallerini. İçinde olmadığım kalbe yasladım başımı. Olmayacağını bile bile kendimi avuttum. Senli ninniler söyledim her gece; kendimi uyutmak için.

Sen hiç bilmedin. Ben içimi, dışımı seninle doldurdum. Seni yazdım, seni söyledim. Sen okumadın, duymadın.

Kocaman oldun be içimde. Sığdıramıyorum artık. Susamıyorum artık. Daha fazla yutamıyorum içimdekileri. Avaz avaz seni söylemek istiyorum; en sevdiğim şarkıyı söyler gibi. İşte bunu bilemezsin.

Öyle büyüksün ki; hayal edemezsin.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu