Yazar Üzerine
Kalem, mahareti ucunda yer alan sihirli bir değnek gibidir. Gücü her daim üzerinde yer alır. Kalem çağ açıp çağ kapatan, devrimi başlatıp sonlandıran bir silahtır. Bu silahı kullanan kişi ise yazardır. Kalemin gücü onu tutandan ileri gelir.
Yazar, söyleyecek sözü olan kişidir. Sözlerini evvela bir teraziye sunar. Tartar. Çilesini çeker. Uykularının kaçmasına müsaade eder. Yazısını kendisi ile savaşa sokar. Ve bu savaştan yazının galip çıkmasıyla onu kendinden koparır ve kamuya armağan eder.
İnsanların istifadesine sunulan yazıların bu aşamalardan geçmesi elzemdir. Yazar her düşündüğünü yazamaz. Yazmamalıdır. Bunu bir süzgeçten geçirmeli ve öyle yayınlamalıdır. Dilde estetizm yapma çabasına girerek yazıyı boğmamalı, okuyucusunun gözüne girmek için farklı ve sık kelimeler kullanmaktan kaçınmalıdır.
Yazar sahnede olmalı ve sahnede durmaya alışmalıdır.Yazısını yazmaktan evvel inşa etmelidir. İnşa sürecine tutulmayan bir yazı yok olmaya mahkumdur. Yazar buna müsaade etmemelidir.
Yazar bengisu pınarından ölümsüzlük suyunu içen bir sanatçıdır. Eserini kendisi gibi ölümsüz kılmak için harp sahasına atılmayı kendisine şiar edinmiş kişidir. Yazmak onu dünyadan koparmaz, aksine dünyanın gündemine oturtur. Kendisini sahnedeki en büyük oyuncu yapar.
Yüreğinde bir misyonu taşıyan yazar oluk oluk kalabalıkları arkasına takıp sürükleyecek güce sahiptir. Bu gücü hayattan ve tabiattan bulmalı, topluma yol gösterici olmalıdır.
İyi bir yazar olabilmenin yolu iyi bir okur olmaktan geçer. Yazar bunun farkında olandır. Okumak bir doktor reçetesi gibidir. Herkese aynı reçete verilmez. Her yazılanı okumak da bir övünç kaynağı değildir.
İstatistik tutmamalıdır. Çok okumayı değil öz okumayı seçmelidir. Bunu başarabilen yazar dil üzerinde de söz sahibi olacaktır. Söz sanatlarını yazısına incelikle nakış nakış işleyecek, yazısını imar ve icra etmede kendisine maharet katacaktır.
Yazar tavır sergileyen olmalıdır. Eğri oturup düz konuşan değil, düz oturup, düz anlayan, düz anlatan, düz yazandır. Yazar kalemi eline aldığında aleladelikten sıyrılmalıdır. Kalemini öylesine kullanmaz. İçinde bir amacı taşımalı ve bu amacı okuyucusuna aktarmalıdır.
Yazısını sahneye çıkaran yazar gebeliğini sonlandıran bir anne gibi sancılar çeker. Çekmelidir. Yazma görevini sadece kaleme bırakamaz. Yazdıklarının sorumluluğunu taşımalı, arkasında dimdik durmalıdır. Eserlerinde okuyucusuna ruh zenginliği ve refah vaadetmelidir.
Yazar, kan kussa da durmamalıdır.
Silahını kullanmaktan vazgeçmemelidir.
Yazar, yazmalıdır.