Dizi&Film

Asfaltın Kralları Filmi İncelemesi

Başrollerinde Oscar ödüllü oyuncular Matt Damon ve Christian Bale’in bulunduğu Asfaltın Kralları, 2019 yılında çıkan biyografik bir filmdir. Gerçek bir hikayeden alınan filmde Ford Otomobil, tarihin en uzun yarışı olarak bilinen Le Mans 24 Saat yarışlarında Ferrari’yi geçmeyi amaçlar. Bunun için de araba tasarımcısı Carroll Shelby (Damon) ve Ken Miles (Bale) ile birlikte bir araç tasarlamaya başlarlar.

1966 yılı Le Mans yarışlarını konu etmesine rağmen görüntü kalitesi ve grafikler üst düzeydeydi. Özellikle gece çekimleri heyecan vericiydi. Filmin görüntü yönetmeni Phedon Papamichael iyi iş çıkarmış gibi gözüküyor. Ayrıca filmdeki araçlar tamamen gerçek. Yani bir bilgisayar tasarımıyla ortaya çıkmamışlar. Bu da işin keyif verici başka bir tarafı.

Yarış kısımları hariç durağan geçen filmde oyunculuklar bu film için yeterliydi. Hatta bir dram filmi için fazlaydı bile. The Walking Dead dizisinden de tanıdığımız Jon Bernthal da en az başroller kadar iyiydi. 50 yılı aşkın bir süredir ilk kez bir motor spor filmi (Önceki Grand Prix, 1966) Oscar kazandı. Oscar ödülleri en iyi ses kurgusu ve en iyi kurguya verilmiştir. Asfaltın Kralları için başrollerde öncelikle düşünülen isimler Tom Cruise ve Brad Pitt’ti. Düşünülen bu isimlerle belki de en iyi oyuncu oscarını da alabilirlerdi. Ancak film bu kadar samimi gelir miydi bilinmez. Çünkü Bale çıtayı artık öyle bir yere koyuyor ki filmden kopup sadece Bale’i izliyorsunuz.

Son yıllarda spor filmleri daha çok yapılmaya başlandı. 2013 yapımı Zafere Hücum filmi de bunlardan biri. Asfaltın Kralları ile kurgu olarak benzeşiyorlar. Zafere Hücum’un (Rush) kadrosu daha zayıf olmasına rağmen daha popüler olan Formula Grand Prix’sini konu aldığı için bu filmi daha çok sevmiştim. Ancak bunların hiçbiri Asfaltın Kralları’nın tarihe geçmesine engel değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu